Meny
Annons
Annons

TROUSERS vs. TOPS

Jag har genom åren märkt att utöver skor med rejäla klackar finns den en sak som jag föredrar att köpa nämligen byxor. Man skulle kunna göra en liten mini-analys av anledningarna till just detta. Vilket jag tror går ungefär så här: komplex över min korta längd samt mina stora fötter kan förklarar det ihärdiga shoppandet av höga klackar. Sen har vi komplexet över mina ben som har skapat en ständig jakt på de perfekta byxorna.

Efter som det här är en karusell som jag själv verkligen INTE vinner på, jag har massa byxor och skor men INGA överdelar, så har jag fått ta mig själv i nackskinnet och helt enkelt börjat älska att jag är en hobbit till både längd och fotstorlek och tänka att de var minsann Frodo som räddade ringen och ingen av de långa vackra alverna.

I ALLA FALL. Så har jag nu påbörjat projektet ”Den kompletta tröjgarderoben”. Vilket innebär att mina fem nästa köp ska vara överdelar som passar med den övriga garderoben. De får inte vara trendplagg utan tidlöst klassiska.

28 kommentarer
 • Julia

  Detta ska bli roligt att följa. Älskar att du tänker klassiskt och hållbart! xx

 • http://www.saniaclaus.chic.se Sania Claus

  ”komplex över min korta längd samt mina stora fötter kan förklarar det ihärdiga shoppandet av höga klackar. ” jag kan SÅ relatera till denna mening hahah… :)

 • Helena Pataki

  Kan du ge tips på de perfekta byxorna? Jag har ingen aning om hur lång du är, men jag som är på 1,67 och har väldigt smala ben måste uthärda blod, svett och tårar innan jag hittar ett par. Därför har jag struntat i det väldigt länge och bär endast ETT par jeans som sitter perfekt utöver kostymbyxor eller svarta strumpbyxor. Mina storlek varierar mellan de olika märken, dvs från W25-26 L31-32.
  Kramar!

 • http://enbloggbara.tumblr.com/ Hilma

  Det är ju inte vad man har på sig, utan hur man har på sig i slutändan. Och det tycker jag du lyckas alldeles utmärkt med!

 • gäst

  Jag som tycker att det är så himla fint att vara kort!

 • http://www.facebook.com/people/Emma-Elwin/711430608 Emma Elwin

  Det är det också, men man blir så hjärntvättad av allt man ser nu förtiden!

 • Jennifer

  Hur lång är du? Jag som hela tiden tyckt att du ser så lång ut..

 • Mia

  ”Man blir så hjärntvättad”, skriver du… Hjärntvättad av vad? Av alla de enormt och onormalt långa modellerna? (Och säger ”onormal”, för vad r ”normalt” som begrepp? Ja, ”det mest förekommande”! Du som någon, Emma skulle ju kunna påverka trenden att det är helt ok och vackert att vara precis som du är… Jag menar att du genom ditt jobb och blogg påverkar andra, inte minst unga och yngre tjejer… så det är faktikst också lite ditt ansvar (och många andras som jobbar inom modebranschen) att vara ett bra förebild….

 • http://www.facebook.com/people/Emma-Elwin/711430608 Emma Elwin

  Levis ID curve är mina favoriter!

 • http://www.facebook.com/people/Emma-Elwin/711430608 Emma Elwin

  Levis ID curve är mina favoriter!

 • Mia

  Hej!
  Du skriver att ”man blir så hjärntvättad”… Hjärntvättad av vad? Av alla enormt och ”onormalt” långa tjejerna? (Jag skriver ”onormalt” för vad är ”normalt”? Ja, ”det mest förkommande”=normalt…). Kan du inte bara vara nöjd och glad för den du är? Dessutom kan du ju genom ditt jobb och din blogg påverka en hel del de unga och yngre tjejerna och ändra trenden! Jag anser också att du har lite ansvar (tillsammans med alla andra som jobbar med mode!) att vara en bra förebild!
  Tack för mig! :)

 • Mia

  Hej!
  Du skriver att ”man blir så hjärntvättad”… Hjärntvättad av vad? Av alla enormt och ”onormalt” långa tjejerna? (Jag skriver ”onormalt” för vad är ”normalt”? Ja, ”det mest förkommande”=normalt…). Kan du inte bara vara nöjd och glad för den du är? Dessutom kan du ju genom ditt jobb och din blogg påverka en hel del de unga och yngre tjejerna och ändra trenden! Jag anser också att du har lite ansvar (tillsammans med alla andra som jobbar med mode!) att vara en bra förebild!
  Tack för mig! :)

 • http://www.facebook.com/people/Emma-Elwin/711430608 Emma Elwin

  Jag är 1.65 så det är inte så kort. Mest en fix-idé från min sida!

 • Fluffludd

  Lol, hobbit power! I’m so in!

 • Frijo

  Nästa gång du känner dig kort, tänk på mig ! Jag är 152 cm …
  Ha det bra :D

 • Frijo

  Nästa gång du känner dig kort, tänk på mig ! Jag är 152 cm …
  Ha det bra :D

 • http://claraascloset.blogg.se/ clara

  Åh jag älskar hoberna i sagan om ringen! haha och alverna ofc. Gillar du den serien?? :) (haha jag är en nörd I know)

 • Jennifer

  Nej då är jag kortare, men du får gärna dela med dig av dina ”klä-sig-så-man-ser-lång-ut-knep” för jag trodde helt klart att du var längre.

 • Anonym27

  Jag har EXAKT samma problem. samma komplex och kanske tom samam storlekar som du ;)

  Ser fram emot att följa jakten på överdelar!!

 • http://emelieelisabeth.com EmelieElisabeth

  Till nedanstående: jag tycker att Emma är en riktigt bra förebild inom modevärlden då jag aldrig någonsin har fått intrycket av att hon ”stör sig på” sin längd och allra minst sin skostorlek – vilket jag ser som ett mycket gott tecken på att hon bara kör på och visar inte att hon är det minsta missnöjd – för det ska man ju inte behöva vara heller, vilka ideal modevärlden än ”sätter”. Jag ville bara få fram med detta att du är skitfin som du är, Emma, och att du och din blogg verkligen inspirerar mig. Hade du inte fått jobb på ELLE eller något annat prestigefyllt företag hade jag blivit väldigt förvånad för du har verkligen vad som krävs! Hur kort eller lång du än är!

 • http://www.facebook.com/people/Emma-Elwin/711430608 Emma Elwin

  Älskar. Jag älskar sagan om ringen :)

 • Carolina

  Du som är så snygg Emma :)

 • http://lebackert.blogg.se/ Isabel

  Haha, jag har typ motsatta syndrom, köper alltid toppar istället för byxor.
  Har bestämt mig att mitt nästa köp får bli ett par nya våriga byxor, men jag är rädd att jag kommer dras till en ny blus eller skor…

 • http://www.mmmbopbadupadop.blogg.se/ Viktoria

  haha, det där om Frodo är ju verkligen sant. Han är bäst! (förutom Sam då). Men det är faktiskt ofta väldigt fint att vara kort, fast oftast väldigt svårt att hitta byxor och jeans i bra längd (tycker jag).

 • Lydia

  Men Emma, du har de finaste benen jag har sett någonsin!

 • Pyret

  Haha hobbit? Det var det värsta jag har hört! Jag har aldrig tänkt att du skulle vara särskilt kort och har inte ens tänkt tanken att du har stora fötter…! Du är skitsnygg.

 • Hanna

  Åh jag blir så ledsen när du säger så! Såg dig på Topshopeventet i Lund och du ser hur fin ut som helst. Jag minns att jag sa till min syster att ”Gud så fiiin och söt hon är!!” Du strålade verkligen!

 • Julia

  Observera även att Frodo inte räddade ringen utan han förstörde den!


AnnonsAnnons


Annons


Annons
Mobilsajt: / AV