Annons
Annons

ASK ME ANYTHING


 

20121216-155730.jpg

Skulle de vara kul att köra frågestund igen?

Men kanske inte bara mode och stylingfrågor, utan allt mellan himmel och jord!

Ni kan läsa svaren HÄR klicka bara på mer! NI HITTAR RESTEN AV SVAREN I KOMMENTARSFÄLTET!

Annons

Karin:Vad gör du när inspirationen plötsligt bara inte vill infinna sig? Alltså till jobb, eller vad som helst egentligen.

Jag brukar försöka struntar stressa upp mig för mycket över de utan gå tillbaka till en bok eller tidning som jag brukar hitta inspiration i! På datorn har jag även en mapp med massa bilde som jag sparat på mig genom åren som alltid är lika inspirerande att titta igenom. Men så finns de ju vissa dagar då de inget bara går och sådär de vara så!

Har mode alltid varit ett självklart val för dig? Jag menar jobb/framtidm’ssigt. Jag har precis tagit studenten och känner sådan himla press på att skapa en karriär och ”bli något”. Men just nu känns det som att jag inte är bra på något och har ingen aning om vart jag ska börja. Jag får känslan att du är en sådan självsäker och stark tjej, har du några tips på vart man ska börja?

Till att börja med så är känner jag mig ofta som motsatsen till en stark och självsäker tjej. Senast idag så ville jag bara sätta mig ner på golvet och böla (vilket jag också gjorde) men jag hoppas kunna ge dig några tips ändå!

Jag har alltid vetat att jag vill jobba med något kreativt och kände att just mode är en sådan spännande dynamisk sak som hela tiden är i rörelse. Strunta i de där med ”att bli något” och fokusera på vad som du gillar att göra och du är bra på så kommer du säkerligen att bli något!

Här kommer lite andra tankar kring just en karriär i modebranschen som är ganska hård. Du måste vara ödmjuk utan att vara vek. Du måste vara envis utan att bli irriterande och du måste ge 1000 procent varje dag för att sticka ut ur mängden. Bästa sättet är att börja från botten och arbeta sig uppåt. Att vara assistent är de absolut bästa skolan när de gäller modebranschen. Lönen är dålig och timmarna många. Jag såg den som stt man pluggade fast fick betalt för de.

De är verkligen alla olika typer av människor som jobbar i den här branschen. Och ingen är den andra lik på både gott och ont så se till att du hittar en plats där du känner dig bekväm och trygg där din utvecklingen är inräknad i kalkylen för samarbetet. Sen är de bara suga åt sig alla intryck och kunskaper som en svamp.

Vilka hårprodukter kan du inte leva utan ?
Förhoppningsvis så kan jag leva utan de men jag älskar
Shu uemuras inpackning som jag blev tipsad om av min fina frisör Hannah.

Sandra Wahlbeck: Vilken stad drömmer du om att bo i? Har du planerat någon resa till sommaren?
Just nu är jag nöjd med Stockholm men de skulle vara mysigt med en lite by i Italien.
Inte än men under jul kanske vi tar oss en titt på något!

Car: Kan du ge några musiktips? Vad är ditt favorit band? 🙂
Demons Claw’s och deras album Satans little pet pig. Är en favorit jag alltid återvänder till! Kan försöka slänga ihop en spellista och länka till snart!

Carin: Har också en skjorta-byxor-herrinspirerad stil, hur gör du den mer feminin och personlig?
Jag brukar knäppa upp en extra knapp på skjorta och skippa bh, dock satt de ser smakfullt ut. Annars är klackar ett par tips. De behöver inte vara en hög klack utan 3 cm räcker för att man ska få den där fina hållningen och självförtroendet! Prova rulla, vika, lägga på eller skala av lager. Just skjortor rullar jag nästan alltid upp ärmarna på.

Catharina: Vart är du uppväxt? När blev du tillsammans med din första pojkvän? Tack för en bra blogg!
Är uppväxt i Tyresö som ligger en halvtimme utan för Stockholm. Ojjj hm… Jag tror jag var 13 när jag blev tillsammans med min första pojkvän!

Cecilia: Kan du räkna upp några bra plagg du vill ha i din garderob inför våren? Typ minsta möjliga mängd plagg men mesta möjliga stylingmöjligehter. Jag känner mig anti mot alla mina kläder för närvarande och behöver lite inspiration.
En lång rock som går att ha som klänning, typ den här i militärgrönt. Vackra mönstrade 50 tals klänningar som jag ska leta efter secondhand. Den vida revärrbyxor är också något som kommer stort.

Lovisa: Undrar vad för typ av pennor etc som du gör dina skisser med? Verkligen sjukt fina!
Jag har en ritplatta från Wacom och ritar direkt in i datorn!

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar