Annons
Annons

Q & A


 

Den bästa kameran jag någonsin fotat med är Canons Mark II. Nu har jag en Nikon D90 som är lite mer väskvänlig.

Vad skulle du jobba med om du inte hade det jobb du har idag? Någon utbildning du skulle gå?
Jag tror jag skulle vara kock eller fotograf. Det är två andra yrken som jag vill ha på min meritlista innan jag pensionerar mig.

Annons

Har Luke lärt sig att prata svenska?
Nja, han förstår mycke mer än vad han kan prata. Men de kommer sakta men säkert. Snart kommer jag inte kunna skvallra på telefonen framför honom längre.

Hur många barn vill du ha?
Två skulle väl vara helt fantastiskt men jag blir lika glad för mer eller mindre.

Du har otroligt fint hår. Hur får du till den fina färgen och vad använder du för hårprodukter?
Tack så mycket! Jag försöker vara duktigt med hårinpackning och håroljor. Sen är de min duktiga frisör som fixar färgen.

Hur gammal var du när du flyttade hemifrån?
Jag tror jag var 18 eller 19 år… Kan verkligen inte komma ihåg exakt!

Hur länge har du och Luke varit tillsammans?
Vi har varit tillsammans i nästa två år nu. Men de känns som vi alltid har varit ett par. På ett bra sätt!

Vad jobbar Luke med? Har han hittat något jobb i Stockholm?
Luke jobbar med artister och författare på Stranded records, telegram och Universal.

Jag undrar om du idag tycker att det var värt allt press du utsatte dig själv för och allt det hårda jobbet du lade ner, eller om du hade gjort det annorlunda om du fick en andra chans?
De var så många faktorer som spelade in förra hösten som gjorde att de blev för mycket. Min kille kunde inte hitta jobb här i Sverige (vilket la mer stress på mig att tjäna pengar) och jag hade inte lika bra självkänsla eller distans som jag har idag. Men efter som jag verkligen älskar de jag gör idag så hade jag nog gjort om de.

Jag undrar också över vilka fem plagg du anser är de största måstet i garderoben?
Ett bra gäng t-shirt, en polo, en snygg rock, ett par jeans som sitter perfekt och en klänning som framhäver dina favorit delar av dig själv.

Hur fick du ditt jobb hos Elin Kling?
Jag ansökte fick komma på intervju och så antar jag att vi klickade för jag fick praktikplatsen som sedan blev ett jobb.

Vad du hade gjort innan och hur du liksom har kommit dit du är idag?
Innan jag började jobba med Elin gick jag 3 år Mode design utbildning var av ett år var en entreprenörsutbildning. Jag har som alla andra i branschen jobba svinhårt för att komma hit. De handlar om att inte vara rädd för att ta i och att ha ett genuint intresse och känsla för de man gör.

Min fantastiska vän och underbara kollega Josephine & jag på Ralph Laurens butiksöppning.


Är ett yrke du vill fortsätta med för alltid..?
Jag ta en dag i taget och ser var vägen leder mig. Men som de känns nu så tycker jag mitt jobb är toppen!

Har du tips på en enkel, lite längre, svart cardigan? Bra kvalitet men inte allt för dyr!
Jag skulle kolla hos Cos eller kanske Hope! Softgoat också jättefina stickade tröjor och cardigans.

Vad är dina bästa tips för att bli av med duktig flicka-syndromet? Jag är en typisk duktig flicka som byggt upp min självkänsla utifrån prestationer, och börjar bli väldigt trött på att gå runt med magont och huvudvärk på grund av oro över att inte vara tillräckligt duktig på allt. Jag drömmer om att skaffa hund som du, för som du sagt så hjälper det nog att lägga fokus på något annat än sig själv, men det kan jag inte göra just nu. Har du några tips på hur man långsiktigt ändrar de destruktiva tankemönstren?

Jag tror att grunden till att man blir så som du beskriver i grund och botten handlar om dålig självkänsla. Du känner att du inte är bra om du inte presterar bra. Problemet med de är att man hela tiden jagar bekräftelse utifrån sina prestationer. För mig så har de handlat mycket om att lära mig tycka att jag är en bra människa även om jag inte skulle jobba på Elle. Om att jag duger utan allt som är ytligt! Stella och Luke har hjälpt mig mycket med att se mitt egna värde. De älskar mig oavsett hur de går för mig på jobbet. Så. Mitt bästa tips är att börja tycka om och älska dig själv för den du är, inte för vad du gör.

Delar du inte kontor med Elsa Billgren längre? Vart har du ditt kontor nu, på ELLE?
I och med att jag jobbar heltid med tidningen så var de enklast för mig att sitta här på Elle redaktionen. Vilket jag verkligen älskar att göra.

Var moderedaktörsjobbet för elle.se ett heltidsarbete?
Nej jag var faktiskt halvtid på Elle.se och gjorde lite frilands jobb vid sidan av.

Jag undrar, vart har du köpt din Ralph Lauren Oxford skjorta? Vart man kan finna bästa basplaggen, som sitter bra och är i bra kvalite?
Den skjortan har jag faktiskt ganska otippat köpt secondhand på Beyond Retro. Men jag tycker att Bruns Baazar och Filippa K har riktigt bra basplagg med bra kvalité. Sen är de ju så individuellt vilken märke som passar en bäst. Mitt bästa tips är att ta en dag och prova igenom så många märkens bas utbud som möjligt för att hitta de som passa dig absolut bäst!


Måste missat att du blivit moderedaktör för själva tidningen(Grattis!), när hände detta?
Tack så mycket! De hände innan sommaren!

Berätta mer om ditt jobb på ELLE!!
Åh de är så mycket att berätta men jag kan sammanfatta vad jag har för uppgifter. Jag gör specialerna, porträtt och två fasta sidor som visar hur du bär ett plagg på tre sätt.

Hur stor är er lägenhet och hur många rum?
Vi bor i en mysig etta på 29 kvm på Södermalm.

Hur går det nu med maten? Du är väldigt smal, känner du fortfarande av den där pressen som du pratar om i intervjun?  
Nej, pressen är borta. Jag äter vad jag vill nu men försöker att inte dricka alcohol mer än en gång i månaden. Att inte dricka gör en sån otrolig skillnad tycker jag. Mår så mycket bättre nu och behöver inte träna stenhårt för att behålla musklerna.

pic: littleliffner.com

Bra tips på skolväska samt höstskor vore extremt uppskattat!
I höst så tycker jag att Little Liffner har väskor som man får plats med böcker och datorer i. Även Zara har snygga väskor i höst.

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar